Fer o no fer

“Fer o no fer, eixa és la qüestió. Què és més noble per a l’ànima patir els colps i les fletxes de la injusta fortuna o prendre les armes contra un mar d’adversitats i oposant-se a ella, trobar la fi?”

Ho sé. Des de la més absoluta desvergonya, m’he pres la llicència d’alterar un dels monòlegs més importants de la història de la literatura. Aquell que va pronunciar el príncep Hamlet en la seua amarga nit de desolació. Ser per fer. Una lletra de diferència. Un significat completament nou.

Perquè, no em negaran que aquell soliloqui no ens parla directament. Ens interpel·la. Ens espenta a reaccionar. No fa gaire, una amiga escrivia a Twitter que el món canviarà quan les nostres opinions es convertiren en actes. Quanta raó. Diem molt, però fem poc. Tots percebem les injustícies, els problemes de la nostra societat, els assenyalem amb el dit i en veu alta, però no fem prou per posar-hi remei. Cal fets.

Com també vaig escoltar fa poc des d’un púlpit, no podem girar el cap quan ens posen menuts gestos al nostre abast. Si es fixem, a Torrent hi ha desenes d’iniciatives per lluitar contra la nostra riquesa, per vèncer la pobresa: Nadal Solidari propiciat per l’Ajuntament per al Punt d’Aliments; vendes de cobrebalcons, plantes o betlems amb fins socials; teatre i concerts benèfics; voluntarisme associatiu; i, inclús, joves que estan eixint amb menjar calent i mantes per a qui dorm a la intempèrie als nostres carrers.

Hi ha moltes oportunitats de canviar el món. Estan ací. Ací davant. Sí, sí, vostè. No mire cap a altre costat. Li parle a vostè. I a mi mateix.

Si no, com diu també el monòleg de Shakespeare amb el que començàvem, la consciència ens farà covards a tots.

Bon Nadal.

NOTA: Artículo aparecido en el número 238 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s