Consens

Malgrat a la corrent antipolítica que, silenciosament, es va contagiant a la ciutadania, sempre he confessat que tinc en alta estima als polítics locals. Moltes hores de dedicació i trobar-se en primera línia de foc no crec compense el que puguen guanyar a canvi. A ells sí els poden abordar pel carrer, als despatxos de Madrid és impossible.

Però, igual que les promeses futbolístiques imiten la teatralitat de les grans figures, els polítics de casa de vegades també s’enreden en polèmiques estèrils que els allunyen del ciutadà, com ja els ocurreix als polítics nacionals. Si recorden, fa unes setmanes veiem com el PP i PSOE locals jugaven, com a xiquets, a fer-se la punyeta (amb foto inclosa) per la demanda d’un miler llarg d’expedients i el cost de la seua impressió.

No dictaré veredicte en favor de ningú dels dos. Primer, perquè tots tenen part de raó, i, segon, perquè, el preu d’unes fotocòpies és el menor dels problemes dels torrentins. Com s’ha pogut comprovar al Facebook de l’alcaldessa, els ciutadans agraeixen més que es preocupen dels seus problemes quotidians que eixes milongues. Volen que estiguen al carrer, que els escolten, que els donen solucions.

Governar o fer oposició no és participar en actes públics sinó millorar la ciutat. La majoria dels polítics torrentins segur que ho saben. Però, si és així, per què no trobem major consens polític als plens municipals? Per què l’oposició no recolza les polítiques municipals? Per què el consistori no escolta més les propostes de la resta de partits?

Llegint les actes dels plens, poques vegades trobem punts amb tots els vots a favor. No es pot consentir. La responsabilitat del seu càrrec públic els obliga a acostar posicions, tindre punts comuns, treballar junts.

Si el consens impera en la ciutat, Torrent avançarà molt millor.

NOTA: Artículo aparecido en el número 237 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s