Els amics

Ningú sap com. Però, poc a poc s’anaren originant, creant un ecosistema social invisible però imprescindible. Normalment es forma sent menuts o adolescents. La colla, la pandilla, el grup… cadascú fica un substantiu diferent primer, però totes finalitzen igual: d’amics.

Perquè, tots, d’una forma o altra, hem estat en una d’elles. Sabem de què estem parlant: eixe vincle invisible que ens uneix i que mai es podrà trencar. Encara que posem distàncies de per mig. Malgrat tot, els amics són sempre els amics.

A mi, em fascina vore les més veteranes. Especialment, la de món pare. Una desena llarga de torrentins (de tota la vida) que mai han deixat de trobar-se. Mai. En el seu cas, la denominació és senzilla però demolidora: “els amics”. Per a què més. Són el que són: amics. Els sopars de primer divendres de mes, paelles, excursions, viatges, pasqües, caps d’any… Una activitat frenètica. I no parle de quan eres joves. Ara, arribats a la seixantena, continuen amb un ritme que ja volgueren molts.

En Torrent, segur que coneixen moltes més. És fàcil identificar-les en quedaes, casetes pasqueres, processons o al Rosari de l’1 de novembre. Sempre junts. Sempre quedant. Totes ostenten un refinat sentit de l’humor. Sinó, que algú m’explique com es pot fer un esmorzar-dinar dels que van “a caminar”. Un despropòsit. En un matí reomplin tot el que han cremat en una setmana.

Les colles d’amics es creen, es casen, fan participis als fills i, quan arriben a una edat, la llei de vida fa minvar els seus membres. Colps silenciosos que encaixen amb un mig somriure. Sempre estaran presents, malgrat a que no els nombren. Eixos vincles no es trenquen. Perquè, així son els amics. Per a sempre.

Per això els tinc tanta devoció, pel seu compromís.

Quan siga major jo vuic ser com ells.

NOTA: Artículo aparecido en el número 235 de La Opinión de Torrent

Un Comentario

  1. Pingback: Maquiavelo de andar por casa « Miope

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s