Sense Periodistes no hi ha Periodisme

Sense Periodistes no hi ha Periodisme.

Sense Periodisme no hi ha Democràcia.

 

Som periodistes i el nostre deure és elaborar informació veraç, rigorosa, contrastada i contextualitzada, no simplement omplir buits en els mitjans de comunicació.

No podem acceptar rodes de premsa sense preguntes i hem d’acabar d’una vegada per sempre amb l’estratègia de negar explicacions als ciutadans #sensepreguntesnocobertura

No volem ser mers distribuïdors d’informació elaborada pels poders polítics, econòmics, culturals, esportius i de qualsevol altre sector.

Defensem un periodisme lliure de pressions i servituds polítiques i econòmiques que ens torne la credibilitat davant la ciutadania.

Els periodistes volem assumir, amb totes les conseqüències, el nostre paper de garants del dret constitucional dels ciutadans a una informació veraç.

Demanem una retribució digna per la nostra feina #gratisnotreballe

No volem que llocs estructurals de les redaccions siguen ocupats per becaris i perquè ens oposem frontalment a la desaparició de les redaccions dels periodistes experimentats, als quals es reemplaça amb contractes de salaris indignes.

Volem que es pose remei a la destrucció massiva de llocs de treball que estan aplicant els editors en els mitjans de comunicació.

Volem defensar-nos de l’intrusisme en la nostra professió.

Rebutgem que els empresaris dels mitjans de comunicació anteposen els interessos econòmics al dret dels ciutadans a estar veraçment informats, obviant els principis ètics i deontològics de la professió periodística.

 

Sense Periodistes no hi ha Periodisme.

Sense Periodisme no hi ha Democràcia.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s