Nous diumenges de glòria

No fa molt, com a metàfora de les circumstàncies difícils que, d’alguna manera o altra, sempre ens arriben a tots, m’oferien una reflexió que ja m’he quedat com a pròpia: “per a que hi haja Diumenge de Glòria abans hi ha que haver Setmana Santa”.

Quina veritat. Anhelem tindre una vida meravellosa, sense contratemps, amb el vent a favor, però sabem que no és sempre així. Més tard o prompte venen també les males. Però, no convé oblidar, que igual que venen, se’n van els mals moments, que després d’eixa personal setmana de passió vindrà la de Pasqua, que, com deia el lema del monument que més m’ha impressionat estes falles, hi ha esperança.

Val. Segur que alguns ja estareu marmolejant sobre el “rollo macabeo” que hui vos estic soltant a la columneta. Pot ser. Però, en els temps que corren, tota paraula d’alè no ve mal. Però, no els decebré i fixarem la mirada, encara que siga un moment, a la nostra Setmana Santa torrentina perquè, ara més que mai, deu ser fidel als seus principis, al seu sentit primigeni i no caure en folklorismes.

Tots sabem d’eixa estesa costum torrentina de voler fundar falles, filaes, comparses o germandats. Tots volem ser presidents. Però no tot val. Una germandat no és qualsevol associació. Per a tocar bona música, fer colla o pegar un mosset hi ha altres llocs. No podem confondre termes, no podem permetre que una germandat siga tot menys un ens religiós.

Ara, en una època de canvi social, de necessitat de nous models, no vindria mal que aprofitarem estos dies de reflexió a retrobar-se amb el vertader sentit d’eixir en processó i en nom de qui. De pensar que eixe esperit ens pot ajudar. Pot ser una bona eixida a la nostra pròpia setmana santa.

A que hi hagen nous diumenges de glòria.

NOTA: Artículo aparecido en el número 221 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s