L’última nit

La nit abans de la gran batalla, tot era silenci en Jerusalem. Una calma tensa. Una absència de so més sorollosa que el crit més potent. Una sensació de buit, d’espera, que angoixava. Ningú s’atrevia a parlar, tots aparentment dormits, però en vigília, orant al seu Déu, al de la mitja lluna, per a que els rescatarà d’un combat sanguinari. Les trompetes de la mort. La gran batalla de l’endemà. Des de les muralles de la Ciutat Santa, els sentinelles vigilaven el campament enemic, un fortí cristià també en silenci. Només unes poques fogueres i moviments difusos es veien des de Jerusalem.

Ali Ben Sumayl, havia aconseguit adormir-se, per fi, després d’hores de suor fred. Però, prompte, el va visitar un malson recurrent des del inici de la guerra: Veia unes destrals, amb forma de creu daurada, que li queien damunt. I un nom en foc que el cegava. I el soroll d’uns passos forts, ferms. Un ritme constant que anava creixent fent aparèixer una gran àguila des del firmament que, amb les seues fortes garres, l’agafava i l’enlairava volant molt lluny. Fins que el soltava. I ell es veia caure, caure, caure…

Ali Ben Sumayl es va despertar sobresaltat. No. No era el malson, ni la caiguda profètica el que li havia fet tornar a la realitat. Eren uns crits. Amb gran prestesa, va agafar la seua espasa corba i pujà a les muralles, esperant trobar-se a l’enemic a punt d’atacar. Però no. Al campament cristià tot estava igual. I els crits, no eren crits. Eren rialles! Rialles que gelaven la sang. Eren ells. Els maleïts Comilitons. Els més durs al camp de batalla i a la taula. No podia ser! Estaven festejant la nit abans de la guerra. Davant la incertesa del demà, estaven gaudint de menjars, grans quantitats de beguda i moltes dones. Estaven bojos!

Precisament, això era el que més por li donava. Que estaven bojos.

Institut d’Estudis Comilitons

NOTA: Artículo aparecido en el Llibre de Festes de Moros i Cristians de Torrent 2011.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s