Meritocràcia

Em considere una persona informada. Un ciutadà que s’interessa pel seu poble. Llegir els periòdics, observar que diu internet i, sobretot, molta conversa, m’ajuda a assabentar-me de tot el que es mou i cou per Torrent.

Però, quan vaig vore els noms i mèrits dels reconeguts als II Premis Carta de Poblament, reconec que vaig sentir un poc de vergonyeta: de la majoria no coneixia massa. Sabia, per ma mare, que el fill de “La Gallega” era un físic reconegut, havia vist que el club d’atletisme s’estava forjant un nom, m’havien contant de la magnitud de la fàbrica d’embotits, escoltava les bondats de les Franciscanes o em parlaven a casa del talent d’un escultor sord que era del veïnat.

Com veuen, pocs traços i de pinzell gros. Per això, és de felicitar-se l’ànim de consolidar els premis Carta de Poblament (els nostres Prínceps d’Astúries!), precisament, perquè donen llum a aquells que contribueixen a fer una societat millor. I no només com a reconeixement, sinó perquè ens encoratgen a la resta a superar-nos, a pensar que podem arribar a l’excel·lència.

La societat en la que vivim, per desgràcia, està plena de erronis models d’èxit: curteminisme, glòria personal o culte al individualisme. Exemples que creuen que tot té un preu i qualsevol camí val per arribar a la meta. Per això, tan essencial és que a Torrent es premie als que ajuden a fer una societat més prospera: mostrar que la meritocràcia siga la fórmula de l’èxit.

Com bé va dir a la ficció el President Bartlet a “El Ala Oeste de la Casa Blanca” (una sèrie que deuria ser de capçalera per a tot polític), deguem aspirar arribar sempre al més alt: “Si dubtem de la nostra capacitat per a afrontar un desafiament, mirem tots cap al cel i recordem que eixa capacitat no té límits. És l’hora dels herois. Farem el més difícil: aconseguir la grandesa”.

NOTA: Artículo aparecido en el número 191 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: