Un ulls que et miren

“Quan isc per la porta de casa i creue el carrer, sempre tinc la sensació de que hi ha un grapat d’ulls mirant-me”.

No sé si es cent per cent literal la frase, però així em contaven entre rialles aquesta anècdota que el nou rector de la Parròquia de l’Assumpció, D. Juan José Llorens, havia comentat als pocs dies de prendre possessió de la seu. No m’estranya. Segur, que prompte comprovarà que Torrent és una gran ciutat amb ànima de poble.

Crec que ja ho hem comentat: mira que ens agrada xafardejar. Un poble on és esport nacional obrir les portes per a mostrat vestits de comunió, de novia, clavariessa o de Reina de l’Encontre, que més podíem esperar! No ho dic com a crítica. Com diria aquell, només constante realitats. Igual deuríem considerar-ho tret genètic torrentí.

Si no, un altre exemple. El 17 de setembre es feia públic que Andrés Campos serà el candidat del PSOE a l’alcaldia de Torrent. A les poques hores, als comentaris de la versió digital d’este diari, em sorprenien (bé, tampoc tant) algunes veus punxones traient si és torrentí de tota la vida, si parla valencià, si és foraster o si els seus avis emigraren fa anys des d’Andalusia.

Que volen que els diga, sóc el primer de la broma Torrent-Torrente, xurros i forasters. Però no val per a menysprear. Tenint en compte la dubtosa virtut del títol de “torrentí de tota la vida”, que alce la mà qui és 100% de Torrent. Jo no. Sang torrentina, aldaiera i, fins i tot, de Riba-roja tinc. I com jo, molts. De fet, en 1950 el cens era de 15.974 habitanys i, trenta anys més tard, de 52.000.

Podrem ser molt mascles els torrentins, però eixe nivell de creixement de població només és possible gràcies als nouvinguts.

NOTA: Artículo aparecido en el número 186 de La Opinión de Torrent

Un Comentario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s