Periodistes i mitjans

Un any, amics. Queda només un any per a les properes eleccions a Torrent i jo, almenys, no m’atreviria a vaticinar massa. Tal i com està de canviant el món, qui sap. L’anterior precedent és un bon exemple: existeixen les sorpreses i els girs electorals. Per això, el Govern local no pot adormir-se pensant que ho té tot fet, l’oposició ha de demostrar molt més encara i, els partits minoritaris, cal que es guanyen el dret a deixar de ser-ho.

I per què vinc ja en estos rollos? Perquè un any és molt i poc segons com es mire i, és bo reflexionar abans i no després. Tots encara estan a temps de donar un major bot de qualitat. I dins d’eixe tots, també entrem els periodistes i el nostre altaveu dels mitjans de comunicació.

Tenim la responsabilitat que, des de la nostra necessària subjectivitat, contar les coses amb objectivitat. Vist l’escenari mediàtic de 2007, hem de donar-li als mitjans locals el prestigi necessari per a que blogs anònims i diaris partidistes tinguen un pes menor. Que l’electorat trobe raons per escollir responsablement, no confusió.

Com bé reflexionava Elvira Lindo: “Ojalá que los futuros periodistas se rebelen. Ojalá intuyan que hoy el periodismo es más necesario que nunca. Ojalá que no sean mansos y acudan a ruedas de prensa sin rechistar. Ojalá desconfíen del político que les paga un viaje convirtiéndoles en parte de su corte y se mantengan lejos del poder. Ojalá que tengan el amor propio como para dar más de lo que se les pide. Ojalá que haya una nueva generación batalladora que demuestre que el periodismo sigue vivo, que a lo mejor los que estamos un poco muertos somos nosotros.”

Ben dit. Anem a fer-nos revisar ara i no d’ací un any.

NOTA: Artículo aparecido en el número 179 de La Opinión de Torrent.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s