Protestar

Ens encanta protestar. Ho hem de reconèixer, mai estem conformes. Sempre veiem alguna palleta en l’ull del veí, pensem que es poden fer les coses d’altra manera o no estem d’acord amb certs punts de vista. Sí. Protestons que som uns protestons.

I més si paguem impostos. Ay amics, això ens dona dret a rebre-ho tot i a protestar de més encara. Quants ciutadans, escudant-se en aquell “com jo pague els meus impostos”, pensen que l’Ajuntament els deu donar tot el que vulguen. Un xec en blanc. I, si no, a protestar més fort. Per a molts, un consistori és sinònim de donar-ho tot bo i fet. Ser ciutadà comporta només drets i cap obligacions.

I tot açò a que ve? Els explique: Fa un parell de números, a les Cartes al Director apareixia la protesta d’una dona que es queixava de molt parlar d’un casc històric potent, però ningú recordava que el casc antic no són només els carrers adjacents a l’església o La Torre, que el Torrent històric és molt més ample.

Esta protesta/reflexió estava ben justificada. Raó no li faltava. Fa uns mesos que hem viscut una competició de recollida de signatures pel trànsit dels carrers Sagra i Sant Cristòfol i, més d’un es preguntarà: damunt que els remodelen el carrer, es cabregen i protesten? Es veu que sí. L’èxit o ruïna de la seua empresa depèn d’obrir o tancar el carrer, no de la seua pròpia iniciativa empresarial.

Un poc de moderació. Al meu barri (l’altre costat de vora sèquia) no he conegut cap obra ni remodelació en els 31 anys que tinc de vida. I som tant casc antic com la resta. O un poc més, perquè no coneixem la invenció de l’asfaltat. Nosaltres encara som de l’empedrat.

I no protestem tant.

NOTA: Artículo aparecido en el número 178 de La Opinión de Torrent.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s