Records de Joan Monleón

De menut, jo sempre relacionava la figura de Joan Monleón amb la del Papa Luna. Qui ha vist “Con el culo al aire” entendrà per què. No era personatge principal, però pul·lulava senyorialment durant tota la peli com un Napoleó local. La pel·lícula en qüestió sempre havia estat present en ma casa, perquè, casualitats de la vida, es va rodar en un edifici de València (de cuyo nombre no puedo acordarme) on ma mare estudiava la carrera, així que sempre que la feien a la tele recordaven l’anècdota de creuar-se els inquilins del fictici psiquiàtric junt als estudiants reials.

Anys després, en la facultat (meua, no de ma mare) vaig descobrir que Ximo i Enric eren fans fans d’una pel·lícula que pensava que només jo coneixia i, pitjor encara, fans fans de Joan Monleón, les monleonetes i tot aquell univers tan valencià i tan propi que vàrem parodiar i barrejar amb la figura de Joaquín Prat en aquell mític concurs televisiu (també fictici, gestat per a un treball de classe) denominat “Trinca la pasta”.

Pocs anys més, en 2005, Els Comilitons afrontarem la nostra capitania cristiana amb tres objectius, fer-ho lo millor possible (i no morir en l’intent), unir molt més al grup d’amics i donar-li el nostre gran toc d’humor a les festes. Al Sopar de Capitania, en les reunions inicials vàrem apuntar un nom en un paper: Joan Monleón. Volíem que fora el presentador. Volíem donar la campanada. Volíem que fora molt valencià i molt divertit. Ho deien mig en broma, mig en serio, però vàrem estirar fils i vàrem tantejar al seu representant. No va poder ser finalment. Un poc per temes de salut, un poc per retirada pública, un poc per diners.

Haguérem pogut conèixer al gran Joan Monleón.

Descanse en pau.

CANCIÓN PARA ESCUCHAR: Wake up (Arcade Fire – Funeral)

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s