Ara és el moment

Conforme arribe el Dia de la Puríssima, les clavariesses, finalitzada la processó, enfilaran camí del Ficus esquivant una gymkana de tanques per a la tradicional (bé, de fa pocs anys) encesa de llums de Nadal.

Chupinazo nadalenc apart, segur que com l’any passat, serà també l’inici, de nou, d’un debat sobre què fer amb li crisi durant les festes: oblidar-la alegrement per un dies a base de regals, cava i torró o, millor, ser austers acord els temps que corren.

Cadascú deurà fer la seua reflexió personal. Però, personalment, no crec que siga una decisió només per als Nadals, sinó per a tots els mesos i, per què no, per a tota la vida.

Parlem clar i alt: és el moment d’un profund canvi de mentalitat. La forta recessió i la morrà capitalista no deu servir només per a canviar de terç i buscar nous camins econòmics, sinó per a donar-nos un fort toc d’atenció del model de ésser humà que estem construint al segle XXI.

Són molt lloables les iniciatives i treball d’organitzacions com Cáritas i el Banc d’Aliments (a més de les moltes iniciatives solidàries de particulars, institucions i associacions). És imprescindible i urgent ajudar al necessitat present, clar que sí. Però, de cara al futur, la clau no es tracta en lluitar contra la pobresa, sinó contra la pròpia riquesa, la de cadascú de nosaltres.

No podem llavar la consciència donant només resposta al pobre sense que afecte a la nostra vida. El model actual de societat no deu quedar indiferent, la nostra forma opulenta (i asèptica) de viure necessita una urgent reflexió. Hem de ser conscients què és important i què es superflu.

Ara és el moment de canviar.

NOTA: Artículo aparecido en el número 167 de La Opinión de Torrent.

CANCIÓN PARA ESCUCHAR: La cuisine de Bernard (Fito & Fitipaldis – Antes de que cuente diez)

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s