Aparadors

 

Cabezas_II

En l’inici del (per fi!) tardorenc novembre, dos aparadors de comerços m’han cridat especialment l’atenció. Segur que vostès també se’ls han trobat per Torrent. Per un costat, dos formidables pits femenins en format panoràmic anunciant cirurgia estètica en meitat de l’Avinguda. Per altre, en les habituals lletres grogues i negres un “Compro oro” que denota que la crisi duu establiments per a canviar records per diners que abans, almenys que jo sapiga, per Torrent no existien.

Els aparadors. Quant ens diuen de la tenda que trobem dins. Els hi ha de tot tipus i colors. Dels més sofisticats als més tradicionals. Però tots amb el mateix propòsit: convèncer-nos que mereix la pena la xicoteta botiga local front la macrosuperfície on trobaràs de tot, des d’uns calsonsillos (jo ho pronúncie així) a un pot de tomata, però mai la dependenta sabrà el teu nom.

Els asèptics conglomerats no tenen el toc personal dels nostres aparadors que, per exemple, en Sant Donis, Pasqua o Sant Blai, estan decorats artesanalment. O eixe conegut aparador de paqueteria amb vidre apagat, poca llum, cartells a mà i trastos desordenats, però que mostren que allí dins trobaràs, segur, el que busques. Són dos exemples qualsevol, però, segur que vostès tenen molts més del cantó del seu carrer. Són comerços clàssics però fiables.

Encara que, com tot en la vida, de vegades, eixe toc local i personal, pot dur males passades. Des de vore a la teu veïna dotorejant el que compres a la carnisseria fins a passar més que vergonya al vore’t posant en cara de pardal el dia de la teua boda en l’aparador de la tenda de fotos per a xafardeig de tota la contornà.

Ningú és perfecte.

NOTA: Artículo aparecido en el número 166 de La Opinión de Torrent.

CANCIÓN PARA ESCUCHAR: Big Yellow Taxi (Counting Crows – Hard Candy)

 

Anuncios

Un Comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s