Rectificar

EL XOCOLATER
Rectificar
Diu la dita popular castellana que rectificar és de savis, així que un servidor entona el seu mea culpa i rectifica el que en l’anterior article escrivia tristó sobre la Torre restaurada dient que “ja veia un gran acte d’inauguració descobrint de colp la Torre entre grans focus de llums, un gran “ooooh” i l’anunci de si és mora o cristiana. Rés de rés. Descoberta en silenci i tapat el fossat”.
Si abans ho dic, abans succeeix. I, a no ser que el meu poder i influència mediàtica siga enorme (i obligà al consistori torrentí a muntar una colorista inauguració), supose que em tinc que tragar les meues paraules. No passa rés, home, no se me cauen els anells. No m’importarà equivocar-me dia sí, dia també, i rectificar al següent amb unes bones orelles de ruc si, a canvi de “patinar”, tenim cada vegada un element històric restaurat i un espectacular acte públic d’inauguració.
Tots tenim dret a equivocar-nos i a rectificar, sobretot si és per a bé. Errar molt seguit, no, però un poquet està permès. El més important és no tirar balons fora ni mirar cap altre costat, sinó fer propòsit d’esmena. Si l’informe per a proclamar ciutat turística a Torrent està mal, doncs està mal. No guanyem rés senyalant-nos uns als altres en temes que interessen a tots, sinó rectificar i elaborar un altre molt millor.
No estaria mal que la classe política fera seu este propòsit. Partidismes apart, sempre hi haurà un gran nexe comú a tots els partits, programes electorals i torrentins. Cadascú tindrà una forma de fer les coses, però les grans aspiracions i millores del poble tots les volem i les veiem.
Quan més acords generals i camins comuns trobem, més avançarem junts.
Carles X. Puig

Diu la dita popular castellana que rectificar és de savis, així que un servidor entona el seu mea culpa i rectifica el que en l’anterior article escrivia tristó sobre la Torre restaurada dient que “ja veia un gran acte d’inauguració descobrint de colp la Torre entre grans focus de llums, un gran “ooooh” i l’anunci de si és mora o cristiana. Rés de rés. Descoberta en silenci i tapat el fossat”.

Si abans ho dic, abans succeeix. I, a no ser que el meu poder i influència mediàtica siga enorme (i obligà al consistori torrentí a muntar una colorista inauguració), supose que em tinc que tragar les meues paraules. No passa rés, home, no se me cauen els anells. No m’importarà equivocar-me dia sí, dia també, i rectificar al següent amb unes bones orelles de ruc si, a canvi de “patinar”, tenim cada vegada un element històric restaurat i un espectacular acte públic d’inauguració.

Tots tenim dret a equivocar-nos i a rectificar, sobretot si és per a bé. Errar molt seguit, no, però un poquet està permès. El més important és no tirar balons fora ni mirar cap altre costat, sinó fer propòsit d’esmena. Si l’informe per a proclamar ciutat turística a Torrent està mal, doncs està mal. No guanyem rés senyalant-nos uns als altres en temes que interessen a tots, sinó rectificar i elaborar un altre molt millor.

No estaria mal que la classe política fera seu este propòsit. Partidismes apart, sempre hi haurà un gran nexe comú a tots els partits, programes electorals i torrentins. Cadascú tindrà una forma de fer les coses, però les grans aspiracions i millores del poble tots les volem i les veiem.

Quan més acords generals i camins comuns trobem, més avançarem junts.

NOTA: Artículo aparecido en el número 164 de La Opinión de Torrent.

CANCIÓN PARA ESCUCHAR: Blood of eden (Peter Gabriel – Us)

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s