Sentit de l’humor

Alguns ja m’ho comenten. Carles que t’has posat massa seriós. Que abans les teues columnes eren més simpàtiques, buscant-li sempre la volta als temes del poble, amb humor, campetxanes, com el rei aquell. I jo, vergonyós, amague el cap. Potser perquè un, amb els anys, es creu més solemne obligat a no oferir una opinió banal.

Per a alguns no és temps de somriures. Però, cal recordar que la rialla té grans propietats. Des de curatives a rejovenir la pell. Riure molt disminueix l’insomni, augmenta l’autoestima i redueix l’estrès i la depressió. Així, que, per esta conclusió, en temps seriosos una bona solució és usar el sentit de l’humor.

Torrent, festivament, ja fa temps que compta amb eines per a mirar irònicament la nostra vida social i política. Només hi ha que llegir els guions d’alguns monuments fallers, els al·leluies del Diumenge de Glòria o les ambaixades dels moros i cristians. Un humor que (algú té que dir-ho) s’ha tornat massa light i previsible, per por a trencar allò políticament correcte. Pareix mentida, però s’autocensurem.

De fet, l’humor local més àcid se’l trobem a Twitter. A banda d’aportacions puntuals de noms concrets i reals, perfils com Ninot Major, Torrent Enfurecido o algunes paròdies dels nostres polítics rasquen on cap mitjà de comunicació s’atreveix a arribar. I que dir del que hi ha amagat ens grups de WhatsApp. He vist verdaderes joies satíriques plasmades en Memes i fotos trucades.

2015 serà un any intensament polític. Bo seria comptar amb un mitjà humorístic que s’atrevera a revisitar la campanya local des del somriure.

Això sí, els polítics no cal que entren a este joc.

Deixem l’humor per als professionals.

NOTA: Artículo caparecido en el número 282 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s