Fantasia o realitat

Reflexionàvem en l’article anterior sobre les causes i efectes de l’actual inestabilitat política nacional i d’eixa estranya sensació de que els partits majoritaris corren perill de perdre la seua hegemonia. Una corrent que fàcilment podria escampar-se a nivell local. Per això deixàvem pendent un assumpte important: És necessari un canvi a qualsevol preu? Hem de canviar per canviar? Estan les alternatives preparades? Val posar qualsevol promesa al programa electoral?

En Torrent de cara a les properes eleccions municipals del mes de maig ens podem trobar, aproximadament, amb una desena de formacions polítiques. Així, a primera vista: PP, PSOE, Compromís, EU, PSD, Guanyem Torrent, Actua Torrent i Ciutadans més algun nacionalista i altres de tall més nacional com España 2000. Propostes diferents però totes amb la intenció de garantir-nos un futur millor.

Les campanyes electorals cada vegada comencen abans, se’ns fan més llargues, així que prompte començaran a escoltar promeses. Necessitem que ens il·lusionen o que ens diguen la veritat? Fantasia o realitat? Teoria o pràctica? I qui les va a dur a terme? Estan preparats?

A mi, personalment, ja no em val que em diguen què volen fer, sinó que m’ho demostren i siguen responsables i conseqüents de la seua paraula. He vist a polítics de poblacions properes guanyar comicis prometent centenars de treballs nous i ara haver perdut, precisament, eixa xifra que van prometre.

Jo convidaria a les formacions locals a fer programaris reals i cautes. A signar-los davant de notari. A dir què passarà si no ho poden complir. A especificar amb qui podrien pactar posteriorment. Com governaran, amb quins mitjos, amb quins noms concrets. I decidint tots les regles del joc, pactant-ho tots abans.

Ser transparents, a final de comptes.

NOTA: Artículo caparecido en el número 281 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s