Como si estigueres en ta casa

Molts, corrent, el dia 30 no miraren cap a darrere. Ni s’esperaren a que els Sants de la Pedra entraren a l’Assumpció. Ni adéu digueren. Fugiren. S’establiren definitivament en les seues residències d’estiu, entraren a l’apartament llogat o iniciaren el viatge programat. Són, sou, som afortunats.

Però Torrent no es queda buida a l’agost. Durant la primera part del dia s’aprecia un moviment digne de les grans ciutats. Comerços, empreses, serveis públics… Hi ha vidilla pels matins. Només cal fixar-se en l’Avinguda. Les vesprades és ja una altra història. Rés de rés. Silenci i sol. I ací és on comença el nostre pla.

Si vostè és dels que li toca quedar-se, agafe fulla i paper. Anem a combatre-ho junts. Primer, apunte en una llista tots els amics que té a la platja, xalet o caseta. Segur que són molts. Quan ho tinga, numere’ls de l’1 al 10, en un rànquing de simpatia, de menor o major incomoditat quan ens plantem en sa casa. Quan ho tinga tot, agafe el telèfon, marque cada número i, sense vergonya, anuncie: «Com estàs. Esta vesprada ens passarem de visita. Igual ens quedem a sopar».

Perquè sí, eixa és la jugada: en agost tenim que compartir piscines, apartaments, terrasses i frescoreta. Volem escoltar eixa frase de cortesia: «Com si estigueres en ta casa». És una missió de tots. Els acollidors compartint la seua sort i disponibilitat i, els acollits, aportant a canvi eixos magnífics productes de Torrent (pa, carn, fruita i verdura, pastissos…). Mai hi ha que anar de visita amb les mans buides.

Segur que, entre tots, en una gran cadena de favors, compartint, podem aconseguir que eixes torrines de vesprades d’agost siguen més interessants.

Perquè, l’estiu de les nostres vides, serà, com cantaven els Beatles, with a little help of my friends.

NOTA: Artículo aparecido en el número 253 de La Opinión de Torrent.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s