Parlem d’economia

D’un temps a esta part, per ironies que té la vida, transite diàriament per enfront de la seu a Torrent de la Universitat Catòlica de València. En el seu segon curs escolar ací implantada, és ja innegable el seu beneficiós impacte econòmic a la ciutat. Només hi ha que fixar-se com han aparegut als carrers limítrofs, com si foren rovellons, cafeteries, papereries o vivendes llogades.

Però, no només a la seua ombra, també indirectament hi ha vendes. Els conte un exemple: l’entrepà de truita de creïlles amb llonganisses que esmorzí el divendres passat, just enfront, possiblement tenia ingredients comprats a La Cope, Huevos Company o al Forn de Santa Anna. Tot espai multitudinari atrau diners per a tots.

No conec a fons les bases del conveni UCV-Ajuntament, però, a més del prestigi per a la nostra ciutat, he llegit que la Universitat va invertir 14 milions d’euros i que l’edifici pot albergar fins a 3.000 estudiants. Són molts diners i molts consumidors en potència. No sóc expert en economia, però veig que este és un bon camí per a enganyar a la crisi a Torrent: atraure diners i inversió.

Em conten dels actuals esforços municipals per a allotjar empreses i indústries importants a la ciutat. Però, les que ja treballen al nostre terme, també poden jugar amb l’economia al seu favor: si no venen els consumidors, anem a buscar-los. És l’hora de les exportacions, d’ampliar el camp d’acció, obrir nous mercats venent fora de València, lluny d’Espanya. Per això és important ser competents en anglès, alemany o xinés. Ser innovadors. Buscar nous productes. Modernitzar-se i adaptar-se als nous temps.

No siguem passius. Les solucions mai venen de fora sinó de dins. No esperem a que ens traguen les castanyes del foc, perquè ningú ho va a fer.

Estem soles davant el nostre futur.

NOTA: Artículo aparecido en el número 236 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s