Per vocació

En els moments en que estiguen llegint estes línies, centenars de xiquets i adolescents torrentins es trobaran de campament. Quina sort. Seran per a ells dies inoblidables, plens de diversió, aprenentatge, natura, valors i, en la majoria dels casos, fe. Perquè, en Torrent, els campaments d’estiu estan protagonitzats per les parròquies o pels moviments juvenils de les ordres religioses. En altres localitats sí existeix la figura laica de les Cases de Joventut i dels Esplais, però en Torrent no han quallat.

Evidentment, estos campaments tenen un preu. I, ho sé de primera mà, un preu fora de mercat. És molt barat i, ho és, perquè no es contempla cap benefici econòmic i els educadors, agafen-se fort a la cadira, no cobren i, en molts casos, inclús paguen, costejant la seua estança i manutenció. Així, per vocació. Com tot voluntarisme, treballen pels demés de manera altruista.

Estaria bé que alguns recordaren el gran treball que es realitza durant tot l’any des dels moviments joves, Caritas, Ajuda al Immigrants, Frater, Acció Missionera o Manos Unidas, abans de traure foc per la boca quan es critica que l’església viu plena d’or i privilegis. En tots estos casos, com amb altres associacions i ONG’s, la seua activitat, els seus donatius, descarreguen, i molt, a les administracions publiques i, en resum, a la nostra butxaca.

Està en tot el seu dret el PSOE nacional i torrentí de demanar que es pague l’IBI de tots els immobles que no es destinen al culte. Curiosament, no ho feu quan governava, però, ara defensa la fiscalitat justa. Bé. D’acord. El que no és de rebut és que alguns aprofiten per a carregar i demonitzar desmesuradament contra l’església obviant la seua imprescindible funció social.

Contar la historia a mitges és el mateix que dir una mentida.

NOTA: Artículo aparecido en el número 235 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s