Tres idees gratis

Vinga. Que no es diga. En temps de crisi, grans rebaixes. Així que hui, tire la casa per la finesta i no rebaixe, sinó que regale! I què regale? Bones idees! A qui corresponga, per a qui les vullga aprofitar. Bé, les idees no són meues, jo no les he inventades, les he agafades prestades preparant un reportatge sobre el futur de les associacions i la seua aportació social, però em pareix que són molt aprofitables així que he volgut compartir-les gratuïtament. Perquè sí.

Primera idea. És indubtable que, amb la que està caient, venen un parell d’anys (esperem no més) de retallades d’ajudes públiques al teixit associatiu. Hi ha que prioritzar. Però, per a les que queden, per què no canviar les ajudes directes per una espècie de concurrència competitiva? És a dir, ajudar als projectes que contribuisquen a Torrent amb activitats públiques i beneficis comunitaris. Les festes privades o activitats poc productives, no.

Segona idea. Com que no té sentit una associació vivint només de fons públics, que no cunda el pánico, hi ha més alternatives: autofinançament, crear guies de recursos (el que tu necessites ho pot tindre la del costat), banc del temps (intercanviar temps entre associacions), crowdfunding (donants anònims interessats en el teu projecte), aprofitar les TIC…

I tercera idea. A falta de recursos públics, l’Ajuntament té les nostres mans. La societat civil, els ciutadans, podem i deguem col·laborar en les tasques municipals o en actes públics. Per exemple, en Saragossa el cós de voluntaris de l’Expo és ara el cós de voluntaris municipal. Existeix també el APS (aprenentatge servei) per a que fer tasques socials puntue a les aules. Hi ha moltes maneres.

Com veuen, tres idees que es definirien d’una manera molt senzilla: En temps difícils, tots hem de posar el nostre granet d’arena.

I tres idees gratis. No fa falta que em donen les gràcies.

NOTA: Artículo aparecido en el número 216 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s