La picaresca

Per a que després diguen que la política no és divertida. Miren, si no, el revol de la “pillada” copiant al nou candidat socialista (o l’assessor de torn) a l’alcaldia de Torrent… hi ha que citar les fonts, amic. Per cert, un rebombori que inclús, indirectament, li ha fet publicitat gratuïta, no només a ell, sinó també a este periòdic que s’ha vist anomenat en altres capçaleres.

L’esvarada ha sigut important però, el més curiós del cas és que, pareix, que ara ningú mai haja copiat als exàmens. Es veu que la bondat del món és infinita. Doncs no. Pare, mare, família, ho tinc que confessar: jo sí vaig copiar (poques vegades, això sí).

Si es que en l’escola s’aprèn de tot, lo bo i lo roí. I, de picaresca, molta. Exemples hi ha a grapats. Com quan, en el més cru hivern, aprofitàvem les estufes per a calfar els entrepans de l’esmorzar. O si et feien copiar les típiques cent (o mil) vegades “No hablaré en clase”, utilitzar les màfies organitzades de copistes avorrits que, per un mòdic preu, te les donaven fetes.

A l’hora de fer treballs, nosaltres ho teníem més fàcil que el candidat pillat. Amb només afusellar l’enciclopèdia (Planeta Agostini), prou. I, per pujar nota, tot valia per tal d’arrapar uns punts. Recorde especialment a eixe amat/odiat (segons sexe) mestre del Convent, Conrado, qui va aconseguir que m’aprenguera la llista dels Reis Gods cap a davant i cap a darrere. Un dotze vaig traure!

Però, sempre, contra la picaresca hi ha un remei infalible: ser més picarols encara. Les NNGG de Torrent ho tenen clar. Així que, socialistes, a grans mals, grans solucions. L’altre dia mirant la fabulosa sèrie “Tremé” (sobre la New Orleans post-Katrina) vaig vore en la acció reivindicativa d’un dels protagonistes la solució: la propera vegada rés escrit, només un videoblog al youtube o al BonDia Torrent.

Voràs com no te pillen pel Google.

NOTA: Artículo aparecido en el número 188 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s