Allò menut

José Ortí Mas. Carrer Vora Sèquia. Diu que el que més li fastidia és el incivisme. No pot quedar-se callat quan contempla com algú embruta el carrer, per mala educació, tenint una paperera prop. Li cabreja especialment els excrements de gossos. Està fart d’esquivar-los. S’alegra molt de vore al servei de neteja agranant per sa casa tots els matins.

Rafael Marín Lázaro. L’Avinguda. Pateix diàriament la saturació de tràfic. Amb bon humor i tarannà, bromeja amb la metàfora que l’artèria principal de Torrent va a patir un col·lapse un dia d’estos. Li costa moltíssim, cada dia, arribar al garatge de casa. Espera que continuen fent-se més by-pass menuts com el Safranar o el Pont Blau.

Vicenteta Martínez Simó. Carrer de l’Ermita. El seu marit, Amador, va en cadira de rodes. “Coses de l’edat” diu ella. Les obres d’accessibilitat al carrer els han fet la vida més còmoda però, pensen, que encara queda molt per fer. Sobretot, de conscienciació. Impotents es troben quan els impedeix el pas un cotxe mal aparcat.

Francisco Puchades Chuliá. Carrer de Pila. Amb dos filles de 17 i 19 anys, la seua major preocupació (i desvelo) és vore-les entrar per la porta de casa el dissabte per la nit. La llum carrer. Que estiguen tots ben il·luminats. O passar una patrulla de Policia. Això el reconforta.

Són quatre exemples ficticis, però a la vegada reals, de que allò menut que importa molt a la ciutadania, al veïnat. Aquelles coses menudes del dia a dia que, per damunt de les grans projectes municipals, els afecten (i molt) la vida.

Jo, per exemple, digueu-me tontet, però em pose content amb estes menudeses. Com l’altre dia, quan aní a tirar una instància a l’Ajuntament, i, al estar el Registre obert per la vesprada, no vaig fer gens de cua.

Mira tu, quina alegria la meua.

NOTA: Artículo aparecido en el número 187 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s