El per què de la política

Estiu és una bona època per a escoltar la ràdio. Bé, sempre és bon moment, però, als mesos estivals té una sonoritat especial. Habitualment, les emissores, com a bona solució a vacances de locutors i programes, emeten espais radiofònics més dinàmics, on tenen cabuda temes i continguts que, en condicions normals, tenen poca difusió.

Així que un, en estiu, fa molt de zapping radiofònic, capturant temes interessants i diferents aprofitant que la programació s’allibera d’eixa rigidesa de franges horàries i continguts temàtics semblants a totes les emissores.

I, en eixes estava jo, conduint (sufocat) en un migdia d’agost, quan vaig trobar-me amb una interessant tertúlia sobre el per què de la política. A priori, no pareix cap assumpte innovador si no fora per una peculiaritat: qui opinaven com a tertulians no eren els polítics, sinó ciutadans corrents, como vostè o jo.

Com es poden imaginar, opinions hi havia de tot. Però, la tendència general era pensar que els polítics només es miren el seu melic, viuen pel benefici del partit i la seua màxima aspiració es resistir al seu lloc públic.

A cadascú ens correspon reflexionar si creguem esta visió i als propis polítics fer-se valorar. Per això, de totes les veus d’eixa tertúlia, m’agradà molt una que es va atrevir a aconsellar afirmant que si els polítics volen recuperar eixe crèdit social perdut deuen demostrar que, reialment, la seua vocació és de servei, que es desviuen per la ciutadania i no pels seus propis interessos.

Comencem un curs polític amb eleccions com a gran colofó final. No estaria mal que tots els polítics i tots els partits reflexionaren sobre la seua vocació.

Possiblement, baixar més a peu de carrer i donar solucions al que reialment preocupa a la ciutadania, siga un bon símptoma.

NOTA: Artículo aparecido en el número 185 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: