Opinar

Han sigut algunes les persones qui, després de l’article anterior (“Castigat!”, on reflexionava sobre el recent sistema de sancions de la Federació de Moros i Cristians), en estes Festes m’han fet comentaris del tipus: “Ala, Carles, has fet amics…” o “Carles, molt bé, donant canya!”. I jo, a tots, els he contestat el mateix: és simplement una opinió, no pretenia criticar a ningú, només obrir un espai de reflexió.

Un, quan escriu una columna, mai espera sentar càtedra (almenys, jo no), sinó expressar un punt de vista aprofitant l’oportunitat d’un canal com aquest. I igualment ens deu ocórrer quan les llegim. El món està ple de veus diferents, així que no es posem les mans al cap si escoltem opinions diferents a la nostra. Sobretot, si no estem d’acord amb elles.

Disfrutem del nostre dret a la llibertat d’expressió i aprofitem la sort que tenim de poder escollir. Deia abans que tenim a la nostra disposició un ventall de veus diferents. Quina sort. A base de fullejar, segur que descobriran que els agrada llegir sempre i de qui no volen ni una paraula.

Pose un exemple proper: este mateix diari. Que bo allò de la pluralitat. Segur que han notat que cada articulista va al seu rollo. No fa falta ser expert en comunicació per a comprovar que cadascú som d’un pare i d’una mare. Així que no s’enfaden massa si llegeixen alguna cosa que no els agrada. No mereix la pena sulfurar-se. No llegint o passant la pàgina tenen el problema solucionat.

I jo el primer… Segur que en més d’un article han pensat que estava equivocat. No ho volguera, però segur que ha passat. Cap problema, la seua opinió, amic lector, és tan bona com la meua.

I si volen interactuar, per a això ja estan les webs i els blogs.

 NOTA: Artículo aparecido en el número 184 de La Opinión de Torrent.

Carles X. Puig

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s