S’ha escrit un crim

No patisquen, no cal cridar a la Senyora Fletcher per a llegir aquesta columna. I tampoc Torrent és el Cluedo. Per sort, vivim a un poble segur i amb una taxa de criminalitat normal de ciutat metropolitana. Hui parlarem de crònica negra però fictícia. No és precís que compren “El Caso”.

Encara que revisant l’hemeroteca (“Torrent en la prensa de Valencia. Diario de Valencia 1911-1936”), sí que s’ha viscut als nostres carrers casos policials dignes del CSI. De fet, en les eleccions de 1933 fou assassinat el interventor Francisco Puchades evitant que es trencara una urna; o en 1928 quan l’arquebisbe de Valencià visità el cos d’Ignacio Mossi, qui vuit dies després de morir es mantenia en perfecte estat de conservació; o, en febrer de 1916, amb el misteriós doble crim dels germans Paulino, de qui s’elucubrava que eren tan rics que tenien “miles de duros guardados en pucheros ocultos bajo tierra”.

Però tenim un més recent: ha aparegut una persona morta dins de la Torre. Sí, sí, com s’ho conte. Poc més es sap, ja que, D. José, l’alcalde, ha demanat prudència pel proper de les eleccions, però es parla d’un detector de metalls junt al cadàver i d’ombres fantasmals per la nit.

Com ja avisàvem al principi del text, és un cas fictici. Es tracta d’un dels relats del llibre “Valencia criminal”, on diferents autors ens narren histories policials valencianes. I, en “El misterio de la Torre”, Torrent és marc d’una d’elles, com torrentina és la seua autora Amparo Baviera Puig (sí, som cosins, no podia evitar fer-li publicitat).

No és mala proposta fer literatura i art sobre el nostre poble. Que s’animem tots els creadors locals i plasmen el seu Torrent com és New York per a Woody Allen, Madrid per a Sabina o Estocolm per a Larsson.

A vore si les muses són propicies.

NOTA: Artículo aparecido en el número 193 de La Opinión de Torrent

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: