“Algo se muere en el alma…

…cuando un amigo se va”.

Sí, amics, ningú sap quan ni com, però el cançoner popular ens va assignar aquesta sonaeta com a banda sonora per a dir-nos adéu amb llàgrimes. A mi, mai m’ha agradat. Em recorda massa a la mort de Chanquete, una ferida que encara no tinc curada de la meua infància (junt a quan David El Gnomo es va convertir en arbre).

Continue, que me’n vaig per les branques. L’altre dia, eixa cançó em va botar al cap al contemplar entre sorprès i afligit que “La boutique del disco” havia tancat. No podia ser cert. Em refregí els ulls per si era un malson. Però no. Aquell paquistaní m’oferia pomes (“Hola amigu. ¿Querer?”) i no cd’s.

Quan es tanca un comerç tradicional, alguna coseta es tanca també als nostres cors. Sí, queda molt apocat i sentimental, però es cert. Eixe comerç que manté l’esperit de poble en esta ciutat no pot dir adéu així per així. Que jo no ho podria resistir.

Val que es fem majors i la vida evoluciona, però jo continue recordant El Almendro, La Popular, la paraeta de Mercedes, El Marisquero, jugar als futbolins al “Turco”, les llimonaes de la placeta Santa Llúcia, els ultramarins del carrer de Pila, mirar-se als espills dels vidres de la Plaça, vore a Juanjo ofegat entre diaris… quantes tendes i quants records…

Sempre que es tanque una d’estes botigues, hauria de posar-se una placa recordant-ho: “Ací va estar la boutique del disco. Ací vaig comprar un cassette de Perales”.

Amén.

PD. No té rés que vore amb l’assumpte de hui, però, un aclariment de l’article anterior. Els promet que “La carta” existeix. Que sí, que la tinc a casa. I no, no tinc ni idea de quina falla parla. Deixen de sentir-se al•ludits.

NOTA: Artículo aparecido en el número 177 de La Opinión de Torrent.

  1. Gerardo

    Visto lo visto, espere que en tu futura maison poseu una plaqueta amb la llegenda “Ací estava la drogueria d’Alberto”

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s