L’educació i el futur

Mai he entès les pol•lèmiques sobre les lleis d’educació (per sort o per desgràcia, cada formació política quan arriba al govern, intenta demostrar que estem en un nou cicle i allí, normalment, la llei educativa està en el punt de mira) i, menys encara, els problemes de falta de recursos als centres escolars.

Si considerem l’educació com un bé, l’educació no és una mera despesa sinó una inversió de futur. Són fons públics ben empleats. En una època de crisi com l’actual, una manera de ser més competitius en el futur és tindre major poder d’adaptació, d’innovació (el famós I+D), de reciclatge de les indústries… i això només es podrà aconseguir augmentant el nivell educatiu.

I la millor manera es fent-ho des de la base. Des d’una total educació gratuïta fins a una universitat moderna i potent. Per això (i me reitere), mai entendré les mancances educatives. I, en Torrent, tenim algunes i reiterades: des de nous centres que tarden en fer-se realitat (Número 10) a antics amb reformes eternes (Lope de Vega) i, molts, amb falta de recursos i inclús professorat (El Molí duu tot el curs esperant un educador).

No buscaré culpables perquè es culpa de tots els partits. Tots polititzen un assumpte que deuria estar lluny de tota política. L’educació es sembrar per al futur. Tots eixirem guanyant.

Però, tampoc carreguem tot el pecat en els gestors. També s’educa des de casa. I ací estem fallant tots. Des de la permissivitat familiar fins a la pèrdua d’autoritat escolar. Ja es jutja fins a les actuacions del professor en classe. Moltes vegades tenen, inclús, que justificar-se davant els pares.

Per això torne a reiterar (i ja van tres): si apostem pel futur, apostem per l’educació.

NOTA: Artículo aparecido en el número 173 de La Opinión de Torrent.

CANCIÓN PARA ESCUCHAR: Frente a frente (Bunbury – Las consecuencias)

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s