Conte de Nadal (1ª part)

Comença el compte enrere per a Nadal i, en estos dies de preparació, em venen a la ment vius records de la infància. Supose que ens passa a tots. La memòria sempre ens transporta a l’època més feliç de la vida. Per això, estos records són com un antic conte de Nadal que, cada desembre, em tornen a llegir a la calor del llit mentre tanque els ulls.

El protagonista del meu conte sempre era la il•lusió. Il•lusió per muntar l’arbre,  posar el Betlem baix i vore si l’angelet s’aguantava; per vore abstret com els pares cuinaven el sopar; per dur un joguet als pobres a la missa del 25, visitar després la família i rebre les estrenes; per anar una vesprada al cine o passejar amb gorret i bufanda fins arribar a la Fira; per escriure la carta als Reis, esperar impacient i alçar-me corrent a vore on m’havien amagat els regals…

Un conte on l’escenografia era essencial. Amb una gran il•luminació, però no amb les llums coentes que ara es pengen a les balconades, sinó amb llums interiors, les de passejar i vore els menjadors il•luminats amb la família reunida. I l’olor, el de l’olla a la cuina. I el sabor, el del torró de xocolata. I també el so, el de les nadales de mon pare cantussejant tot el dia…

Però, per molt que passen els anys, en este etern conte de Nadal sempre trobaré, curiosament, el record d’un altre conte, un que vaig llegir de menut i em quedà gravat a foc. Tots els anys ho recorde amb un somriure. És el llibre “Rastro de Dios” i encara el conserve.

Vaja… no em queda més lloc hui per a l’article. Ho deixarem per al següent. (continuarà).  

NOTA: Artículo aparecido en el número 168 de La Opinión de Torrent.

CANCIÓN PARA ESCUCHAR: Lyla (Oasis – Don’t believe the truth)

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s